Energielabel Geleen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geleen? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en geeft handige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Geleen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je uitgebreide informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Geleen die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €185,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geleen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Geleen kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6163) om een erkend deskundige in Geleen op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Geleen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 & €395,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Geleen. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Puth, Windraak, Munstergeleen, Guttecoven en Einighausen. De prijzen worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 179,00
Rijtjeshuis120 m2€ 203,00
Hoekwoning160 m2€ 290,00
Losse woning200 m2€ 365,00
Geschatte kosten woninglabel Geleen.

Bekwame energieadviseurs in Geleen vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Geleen. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met bekwame specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel berekenen.

Adviezen: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Geleen

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Geleen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1965 – 1978Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1929Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €57001135 m3€738
Vloerisolatie€1000 – €3100430 m3€280
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050930 m3€605
HR++ glas€1800 – €2950385 m3€250,25
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-geleen-6163

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel C.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) en kan oplopen tot F of G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Geleen bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De deskundige komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze expert kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Sittard-Geleen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur houdt rekening met het bouwjaar van de woning, woningtype, de grootte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €195,00 en €375,00. De totale kostprijs ligt aan het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geleen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele energieadviseur te contacteren die actief zijn binnen de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (6163) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Geleen opvragen.

Plaats een reactie