Energielabel Meerssen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Meerssen? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Meerssen verplicht. Op dit informatieplatform lees je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (vervuilend).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Meerssen die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €165,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Meerssen

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Meerssen moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6231) om een erkend deskundige in Meerssen te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Meerssen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het document inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €195,00 – €355,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Meerssen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Type woning (villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteKostprijs
Klein appartement50 m2€ 173,00
Rijtjeswoning115 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 283,00
Vrijstaand185 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Meerssen.

Bekwame energieadviseurs in Meerssen vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Meerssen. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel check.

Advies: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Meerssen

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Meerssen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1986 – 1999Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1983Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1977Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1932Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Zo zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een aangename warme woning. Waar je moet starten heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder tref je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3000 – €5200805 m3€515
Vloerisolatie€1600 – €3000420 m3€269
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500815 m3€522
HR++ glas€1950 – €2700360 m3€230
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-meerssen-6231

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot F / G (zeer onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Meerssen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Meerssen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige controleert het bouwjaar, het type huis, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van het energielabel variëren tussen de €130,00 – €415,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Meerssen kan je goedkoper doen door veel aanbieders onder elkaar te zetten die werken binnen de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (6231) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Meerssen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie