Energielabel Margraten

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Margraten? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Margraten verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F en G (vervuilend).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Margraten die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Margraten

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Margraten kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6269) om een erkend deskundige in Margraten te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik op een deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Margraten bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 & €395,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Margraten. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt en Mheer. De prijzen worden berekend middels een aantal factoren.

 1. Soort woning (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningOppervlaktePrijzen
Appartement60 m2€ 185,00
Tussenwoning115 m2€ 220,00
Geschakeld huis160 m2€ 272,00
Vrijstaand200 m2€ 366,00
Geschatte kosten woninglabel Margraten.

Gecertificeerde energieadviseurs in Margraten vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Margraten. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over EPC (energieprestatiecertificaat).

Belangrijk: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Margraten

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Margraten kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1984 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1982Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1931Nieuwe ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een comfortabele leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5000815 m3€579
Vloerisolatie€1400 – €3600315 m3€224
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200730 m3€518
HR++ glas€2000 – €2950470 m3€333,7
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-margraten-6269

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, zwembaden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Online energielabel aanvragen.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en kan oplopen tot F en G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Margraten thuis laten komen. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Eijsden-Margraten).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonruimte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €175,00 & €435,00. De investering is afhankelijk van het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Margraten kun jij het beste doen door enkele adviesbedrijven naast elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (6269) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Margraten opvragen.

Plaats een reactie