Energielabel Klazienaveen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Klazienaveen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Klazienaveen verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je aanvullende informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Klazienaveen die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €100,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Klazienaveen

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Klazienaveen aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (7891) om een erkend deskundige in Klazienaveen te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Klazienaveen komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk inclusief alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €390,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Klazienaveen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Klazienaveen-Noord, Erica, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum. De geschatte tarieven wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningGroottePrijzen
Klein appartement60 m2€ 167,00
Rijtjeswoning130 m2€ 200,00
Geschakeld huis145 m2€ 292,00
Losse woning200 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Klazienaveen.

Deskundige energieadviseurs in Klazienaveen vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Klazienaveen. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis renoveren naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energieadviseur.

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Klazienaveen

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Klazienaveen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2005Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1979Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1927Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig woonklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €59001055 m3€728
Vloerisolatie€1800 – €3600375 m3€259
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200880 m3€607
HR++ glas€1850 – €2550395 m3€272,55
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-klazienaveen-7891

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, horeca, en publieke panden zoals stadions. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor woningen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot F / G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Klazienaveen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Emmen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €185,00 – €360,00. De investering ligt aan het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Klazienaveen kan je goedkoper doen door lokale adviseurs naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (7891) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Klazienaveen opvragen.

Plaats een reactie