Energielabel Nieuw-Dordrecht

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw-Dordrecht? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en biedt gerichte maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nieuw-Dordrecht verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige info over het regelen en aanvragen van een label. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Nieuw-Dordrecht die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €200,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw-Dordrecht

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Nieuw-Dordrecht moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7885) om een erkend deskundige in Nieuw-Dordrecht te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Nieuw-Dordrecht maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van de energie index met alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €200,00 – €355,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nieuw-Dordrecht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum, 2e Valthermond, Valthermond en Exloo. De uiteindelijke prijzen komen tot stand door verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement75 m2€ 184,00
Tussenwoning100 m2€ 213,00
Geschakeld huis145 m2€ 270,00
Vrijstaand190 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Nieuw-Dordrecht.

Toonaangevende energieadviseurs in Nieuw-Dordrecht vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Nieuw-Dordrecht. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin tref je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel aanvragen.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuw-Dordrecht

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden meerdere subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Nieuw-Dordrecht kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 2004Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1971 – 1985Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1976Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1935Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder spot je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

IsolatieTarievenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €54001040 m3€686
Vloerisolatie€2000 – €3000360 m3€238
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350865 m3€571
HR++ glas€1600 – €2800380 m3€250,8
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Investeer in zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-nieuw-dordrecht-7885

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In die situaties moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel verbeteren.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) tot en met de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Nieuw-Dordrecht vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De adviseur bezoekt jou op locatie en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Emmen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 en €355,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw-Dordrecht doe je door vele adviseurs te vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken check je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7885) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Nieuw-Dordrecht opvragen.

Plaats een reactie