Energielabel Dirksland

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Dirksland? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en toont gerichte mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Dirksland verplicht. Op ons energielabel-platform lees je aanvullende informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Dirksland die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €175,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Dirksland

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze vakman komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hierna vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Dirksland moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (3247) om een erkend deskundige in Dirksland op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Dirksland bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €115,00 en €355,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Dirksland. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis en Zwartewaal. De totale tarieven wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonruimte (m2)Tarieven
Appartement70 m2€ 164,00
Tussenwoning120 m2€ 200,00
Geschakelde woning165 m2€ 287,00
Vrijstaand185 m2€ 364,00
Prijzen woninglabel Dirksland.

Gecertificeerde energieadviseurs in Dirksland vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Dirksland. Het platform om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar vind je erkend deskundige experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor huizen.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Dirksland

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Dirksland kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1973 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1968HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1926Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzePrijzenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3700 – €60001165 m3€839
Vloerisolatie€1300 – €3100420 m3€302
Spouwmuurisolatie€1150 – €2200855 m3€616
HR++ glas€2000 – €2850400 m3€288
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-dirksland-3247

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteiten, winkelcentra, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over E energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) tot label G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Dirksland bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Goeree-Overflakkee).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman analyseert het bouwjaar, het type gebouw, woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €195,00 – €450,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Dirksland kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei aanbieders te vergelijken die werken in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (3247) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Dirksland opvragen.

Plaats een reactie