Energielabel Epen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Epen? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Epen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je actuele info over de aanvraag van een nieuw certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Epen die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €190,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Epen

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna lees je hoe jij een voordelig energielabel in Epen regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (6285) om een erkend deskundige in Epen te traceren.

 2. Voorbereiding

  Tik op een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle essentiële gegevens van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Epen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van de energie index incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €115,00 & €375,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Epen. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Mechelen, Beutenaken, Slenaken, Heijenrath en Reijmerstok. De totale prijzen komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. Soort woning (hoekwoning, villa, appartement, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisOppervlakteOnkosten
Appartementje75 m2€ 167,00
Rijtjeshuis120 m2€ 219,00
Geschakelde woning150 m2€ 273,00
Losse woning180 m2€ 352,00
Geschatte kosten woninglabel Epen.

Energieadviseurs in Epen vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Epen. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Erkend deskundige.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Epen

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Epen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1977Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema krijg je inzicht in de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €5700855 m3€581
Vloerisolatie€1600 – €3100355 m3€241
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000770 m3€524
HR++ glas€1800 – €2750510 m3€346,8
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-epen-6285

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, zwembaden, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor huizen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel zuinig) en kan oplopen tot F / G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Epen langs laten komen. Middels QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een inspecteur komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Gulpen-Wittem).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert onderzoekt de bouwperiode, het type gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €200,00 en €375,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Epen kan je goedkoper doen door veel energiebedrijven te gaan vergelijken die opereren rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (6285) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Epen opvragen.

Plaats een reactie