Energielabel Gulpen-Wittem

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gulpen-Wittem? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt handige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Gulpen-Wittem verplicht. Op dit informatieplatform tref je alle benodigde info over het checken en aanvragen van het label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Gulpen-Wittem die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gulpen-Wittem

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Gulpen-Wittem moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6271) om een erkend deskundige in Gulpen-Wittem op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Gulpen-Wittem stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het document met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €165,00 & €360,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Gulpen-Wittem. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht, Beek en Stein. De totale kosten hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Het type huis (tussenwoning, vrijstaand, villa, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeOppervlakteTariefschatting
Klein appartement70 m2€ 162,00
Rijtjeswoning115 m2€ 219,00
Geschakelde woning155 m2€ 271,00
Losse woning185 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Gulpen-Wittem.

Alle energieadviseurs in Gulpen-Wittem vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Gulpen-Wittem. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel A / A++.

Let op: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Gulpen-Wittem

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Gulpen-Wittem kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1976 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1945Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder vind je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €5300815 m3€538
Vloerisolatie€1600 – €3300430 m3€284
Spouwmuurisolatie€1050 – €2300825 m3€545
HR++ glas€1650 – €2700370 m3€244
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-gulpen-wittem-6271

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, winkels, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Bouwkundige keuring.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot en met F / G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Gulpen-Wittem thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De deskundige zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Gulpen-Wittem).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert kijkt naar het bouwjaar, woningtype, oppervlakte en andere aspecten als type glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €190,00 en €420,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gulpen-Wittem kun jij het beste doen door veel adviesbedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (6271) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Gulpen-Wittem opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie