Energielabel Wijlre

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wijlre? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het informatielabel geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wijlre verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F/G (vervuilend).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Wijlre die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wijlre

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze vakman komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand check je hoe je het voordelig energielabel in Wijlre moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (6321) om een erkend deskundige in Wijlre te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Wijlre berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 & €420,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Wijlre. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Ransdaal, Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg en Lemiers. De kosten hangen af van velerlei zaken.

 1. Het type woning (vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteKostprijs
Studio/Appartement70 m2€ 167,00
Rijtjeshuis105 m2€ 207,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 270,00
Losse woning175 m2€ 352,00
Kostenoverzicht woninglabel Wijlre.

Bekwame energieadviseurs in Wijlre vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Wijlre. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je direct een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over E energielabel.

Tip: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Wijlre

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Extra comfort in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden interessante subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Wijlre kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2009Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1987 – 2000Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1978HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1929Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een prettig wooncomfort. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder check je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5500905 m3€606
Vloerisolatie€1700 – €3700405 m3€271
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450820 m3€549
HR++ glas€1650 – €2800345 m3€231,15
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-wijlre-6321

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Besparen op energie.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Wijlre uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De adviseur bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Gulpen-Wittem).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €165,00 & €425,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wijlre kun jij het beste doen door meerdere aanbieders onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6321) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Wijlre opvragen.

Plaats een reactie