Energielabel Valkenburg

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Valkenburg? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Valkenburg verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Valkenburg die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €140,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Valkenburg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Valkenburg moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (6300) om een erkend deskundige in Valkenburg op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een energie-expert en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele informatie van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Valkenburg kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het document met daarin uitleg en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 – €360,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Valkenburg. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Lemiers, Vijlen, Elkenrade, Eys en Wittem. De uiteindelijke prijzen kunnen berekend worden d.m.v. een aantal factoren.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTarieven
Klein appartement50 m2€ 166,00
Tussenwoning100 m2€ 209,00
Geschakeld huis165 m2€ 293,00
Losse woning180 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Valkenburg.

De beste energieadviseurs in Valkenburg vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Valkenburg. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register tref je officiële specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis renoveren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over A energielabel.

Noot: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Valkenburg

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Valkenburg kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2000 – 2006De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1983Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1976Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1930Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een aangenaam binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €5400885 m3€655
Vloerisolatie€2000 – €3200385 m3€285
Spouwmuurisolatie€1200 – €2200800 m3€592
HR++ glas€1800 – €2850325 m3€240,5
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4500 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-valkenburg-6300

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, pensions, en publieke gebouwen zoals een gemeentehuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F / G (slecht voor het milieu).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Valkenburg bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze expert komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Katwijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist bekijkt het bouwjaar, het type huis, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €140,00 & €360,00. De totale kostprijs ligt aan type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Valkenburg is over het algemeen gunstiger door vele leveranciers te contacteren die diensten leveren in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (6300) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Valkenburg opvragen.

Plaats een reactie