Energielabel Lemiers

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lemiers? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Lemiers verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Lemiers die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €190,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lemiers

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Lemiers regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (6295) om een erkend deskundige in Lemiers te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en maak een afspraak. Het is handig als je de belangrijke informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Lemiers beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het label incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 & €380,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Lemiers. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Vijlen, Elkenrade, Eys, Wittem en Epen. De totale tarieven worden berekend middels verscheidene variabelen.

 1. Type woning (villa, hoekwoning, tussenwoning, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonoppervlaktePrijzen
Appartementje80 m2€ 176,00
Tussenwoning125 m2€ 201,00
2-onder-1-kap160 m2€ 272,00
Villa190 m2€ 356,00
Gemiddelde kosten woninglabel Lemiers.

Erkend deskundige in Lemiers vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Lemiers. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van officiële specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor huizen.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Lemiers

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden allerlei subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Lemiers kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1986 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1935Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3100 – €5300880 m3€642
Vloerisolatie€1100 – €3400380 m3€277
Spouwmuurisolatie€1150 – €2200795 m3€580
HR++ glas€1650 – €2600535 m3€390,55
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-lemiers-6295

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, winkels, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over E energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer zuinig) en gaat door tot F / G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Lemiers bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze specialist zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Vaals).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur checkt het bouwjaar van de woning, het type huis, oppervlakte en andere eigenschappen als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €370,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lemiers is het voordeligst te realiseren door een aantal leveranciers naast elkaar te zetten die werkzaam zijn binnen de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6295) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Lemiers opvragen.

Plaats een reactie