Energielabel Ingber

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Ingber? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ingber verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige info over het regelen en aanvragen van een label. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (zeer onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Ingber die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €140,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ingber

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Ingber kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6273) om een erkend deskundige in Ingber te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ingber stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 en €400,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ingber. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Gulpen, Margraten, Bemelen, Cadier en Keer en Sint Geertruid. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene factoren.

 1. Hoe groot het huis is (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonruimte (m2)Tarieven
Klein appartement65 m2€ 160,00
Tussenwoning100 m2€ 206,00
2-onder-1-kap165 m2€ 273,00
Losse woning195 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Ingber.

De beste energieadviseurs in Ingber vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ingber. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een label E, F of G woning, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Ingber

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Ingber kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1973 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1968 – 1974Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een prettige leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3700 – €5400825 m3€602
Vloerisolatie€1300 – €4000325 m3€237
Spouwmuurisolatie€1250 – €2350740 m3€540
HR++ glas€2000 – €2850480 m3€350,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ingber-6273

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sportfaciliteiten, showrooms, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) en gaat door tot G (erg onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Ingber laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De expert bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Gulpen-Wittem).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €195,00 – €440,00. De investering hangt af van het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ingber kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale leveranciers te contacteren die werkzaam zijn in de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (6273) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Ingber opvragen.

Plaats een reactie