Energielabel Helvoirt

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Helvoirt? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het document vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft belangrijke mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Helvoirt verplicht. Op ons energielabel-platform tref je aanvullende info over het aanvragen van jouw label. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Helvoirt die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €115,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Helvoirt

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder lees je hoe jij een voordelig energielabel in Helvoirt moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (5268) om een erkend deskundige in Helvoirt te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Helvoirt komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €185,00 – €450,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Helvoirt. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden, Herpt en Heesbeen. De prijzen hangen af van verschillende factoren.

 1. Soort woning (appartement, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement50 m2€ 174,00
Rijtjeswoning100 m2€ 207,00
2-onder-1-kap160 m2€ 292,00
Villa180 m2€ 360,00
Prijzen woninglabel Helvoirt.

Alle energieadviseurs in Helvoirt vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Helvoirt. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bevoegde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Besparen op energie.

Adviezen: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Helvoirt

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Helvoirt is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1985Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1976Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1932Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder check je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3000 – €58001150 m3€771
Vloerisolatie€1600 – €3900430 m3€288
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100870 m3€583
HR++ glas€1950 – €3000475 m3€318,25
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-helvoirt-5268

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, showrooms, en publieke panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Op dat moment moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Helvoirt laten langskomen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De inspecteur komt langs en neemt de woning op. Deze persoon berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Haaren).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt het bouwjaar van de woning, woningtype, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €145,00 – €380,00. De verwachte prijs hangt af van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Helvoirt kan je goedkoper doen door verschillende adviseurs te benaderen die actief zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (5268) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Helvoirt opvragen.

Plaats een reactie