Energielabel Heesbeen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heesbeen? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont gerichte mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heesbeen verplicht. Op deze pagina lees je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Heesbeen die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €140,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heesbeen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Heesbeen aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5256) om een erkend deskundige in Heesbeen te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele details van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Heesbeen berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met alle resultaten en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €185,00 en €425,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Heesbeen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hedikhuizen, Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen. De geschatte kosten wordt bepaald door de volgende variabelen.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, appartement, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Appartementje70 m2€ 182,00
Rijtjeswoning105 m2€ 211,00
Hoekwoning160 m2€ 280,00
Losse woning195 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Heesbeen.

Alle energieadviseurs in Heesbeen vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Heesbeen. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over E energielabel.

Belangrijk: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Heesbeen

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt allerlei subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Heesbeen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1931Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand vind je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3900 – €53001125 m3€821
Vloerisolatie€1500 – €3200405 m3€296
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450845 m3€617
HR++ glas€1500 – €2550450 m3€328,5
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-heesbeen-5256

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, retailpanden, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en kan oplopen tot label G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Heesbeen laten langskomen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Heusden).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist checkt het bouwjaar, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als soort glas, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €130,00 & €360,00. De investering is afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heesbeen doe je door lokale aanbieders te contacteren die actief zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (5256) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Heesbeen opvragen.

Plaats een reactie