Energielabel Rheeze

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Rheeze? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Rheeze verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Rheeze die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €175,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rheeze

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Rheeze moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (7794) om een erkend deskundige in Rheeze op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Rheeze bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €200,00 & €400,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rheeze. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk, Anerveen en Holtheme. De uiteindelijke tarieven hangen af van de volgende factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningGrootteTariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 162,00
Rijtjeswoning130 m2€ 207,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 284,00
Vrijstaand175 m2€ 353,00
Prijzen woninglabel Rheeze.

Deskundige energieadviseurs in Rheeze vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Rheeze. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar doorzoek je deskundige experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energielabel geldigheid.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Rheeze

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Rheeze kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2007Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1983 – 2002Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1967 – 1976Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1927Vooral dubbelglas en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand bekijk je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3200 – €5500865 m3€554
Vloerisolatie€1100 – €3500385 m3€246
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500975 m3€624
HR++ glas€1550 – €2500420 m3€268,8
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-rheeze-7794

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals bibliotheken. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energie-Index (Ei).

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat door tot F en G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Rheeze bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een deskundige zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De deskundige berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hardenberg).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman inspecteert de leeftijd van de woning, woningtype, m2 woonruimte en andere aspecten als soort glas, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van het energielabel schommelen tussen de €190,00 & €380,00. De investering hangt af van de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rheeze is over het algemeen gunstiger door lokale energie-inspecteurs te contacteren die werken rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul de postcode (7794) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Rheeze opvragen.

Plaats een reactie