Energielabel Oudeschip

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oudeschip? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt praktische opties om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oudeschip verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij praktische info over het aanvragen van jouw certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oudeschip die jouw hele huis bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €200,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oudeschip

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Oudeschip moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (9984) om een erkend deskundige in Oudeschip te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oudeschip beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €435,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oudeschip. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen, Eemshaven en Hornhuizen. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene onderdelen.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeGrootteKosten
Appartementje80 m2€ 163,00
Rijtjeswoning110 m2€ 204,00
2-onder-1-kap165 m2€ 291,00
Losse woning175 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Oudeschip.

Bekwame energieadviseurs in Oudeschip vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oudeschip. Het adres om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energiemaatschappijen.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oudeschip

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt veel subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Oudeschip kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2022Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2001Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1965 – 1977Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1947 – 1966Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1926Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je meer wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder tref je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €58001145 m3€824
Vloerisolatie€1500 – €4000335 m3€241
Spouwmuurisolatie€1150 – €2000745 m3€536
HR++ glas€1800 – €2600450 m3€324
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oudeschip-9984

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, horeca, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Boete zonder energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer zuinig) tot G (hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Oudeschip vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De inspecteur bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Het Hogeland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist analyseert de leeftijd van de woning, het type huis, de grootte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €135,00 en €390,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oudeschip kan je goedkoper doen door diverse energiebedrijven naast elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor surf je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (9984) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Oudeschip opvragen.

Plaats een reactie