Energielabel Heinenoord

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heinenoord? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heinenoord verplicht. Op deze pagina ontdek je actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Heinenoord die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €195,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heinenoord

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze vakman huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij een voordelig energielabel in Heinenoord kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (3274) om een erkend deskundige in Heinenoord te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een energiedeskundige en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Heinenoord stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €165,00 & €360,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Heinenoord. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil en Nieuw-Beijerland. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisGroottePrijzen
Appartementje70 m2€ 183,00
Rijtjeshuis110 m2€ 209,00
2-onder-1-kap150 m2€ 283,00
Vrijstaand190 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Heinenoord.

Bevoegde energieadviseurs in Heinenoord vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Heinenoord. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je officiële specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Boete zonder energielabel.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Heinenoord

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden interessante subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Heinenoord kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2000 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1968 – 1977Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1941Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een comfortabel leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3600 – €5900840 m3€554
Vloerisolatie€1000 – €3200300 m3€198
Spouwmuurisolatie€1050 – €2200935 m3€617
HR++ glas€2000 – €2600480 m3€316,8
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-heinenoord-3274

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (groen label) en gaat door tot F / G (zeer hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Heinenoord thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €130,00 – €445,00. De verwachte prijs hangt af van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heinenoord kun jij het beste doen door een aantal energiedeskundigen te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (3274) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Heinenoord opvragen.

Plaats een reactie