Energielabel Nieuw-Beijerland

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw-Beijerland? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het label indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nieuw-Beijerland verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je praktische informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Nieuw-Beijerland die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw-Beijerland

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Nieuw-Beijerland aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (3264) om een erkend deskundige in Nieuw-Beijerland te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Nieuw-Beijerland beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 & €440,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nieuw-Beijerland. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat en Achthuizen. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verschillende zaken.

 1. Het soort woning (vrijstaand, tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Prijzen
Appartement70 m2€ 172,00
Tussenwoning100 m2€ 223,00
Hoekwoning140 m2€ 285,00
Vrijstaand185 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Nieuw-Beijerland.

Toonaangevende energieadviseurs in Nieuw-Beijerland vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Nieuw-Beijerland. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energiemaatschappijen.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Nieuw-Beijerland

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan gunstige subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Nieuw-Beijerland kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2022Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1985Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1979Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1945Enkel glas vervangen + isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je een prettig woonklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5400815 m3€587
Vloerisolatie€1500 – €3600275 m3€198
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250910 m3€655
HR++ glas€1500 – €2700455 m3€327,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nieuw-beijerland-3264

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Boete zonder energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Nieuw-Beijerland uitnodigen. Via qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze persoon stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur checkt de bouwperiode, het type woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €140,00 & €395,00. De investering heeft te maken met het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw-Beijerland kan je doen door verschillende energie-inspecteurs te benaderen die werken in de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (3264) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Nieuw-Beijerland opvragen.

Plaats een reactie