Energielabel Oud-Beijerland

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oud-Beijerland? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oud-Beijerland verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Oud-Beijerland die bij je thuis komt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €105,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oud-Beijerland

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand lees je hoe je het voordelig energielabel in Oud-Beijerland kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (3261) om een erkend deskundige in Oud-Beijerland te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Oud-Beijerland beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €420,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Oud-Beijerland. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, hoekwoning, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningWoonoppervlaktePrijzen
Appartement60 m2€ 183,00
Tussenwoning100 m2€ 223,00
Geschakelde woning140 m2€ 283,00
Losse woning180 m2€ 374,00
Geschatte kosten woninglabel Oud-Beijerland.

Bevoegde energieadviseurs in Oud-Beijerland vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Oud-Beijerland. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Besparen op energie.

Tip: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Oud-Beijerland

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Oud-Beijerland is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2023Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1970 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1943Enkel glas vervangen + isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettig klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder spot je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Type isolatieTarievenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3800 – €5800810 m3€575
Vloerisolatie€1200 – €3800270 m3€192
Spouwmuurisolatie€1500 – €2100905 m3€643
HR++ glas€1850 – €2700450 m3€319,5
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4400 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oud-beijerland-3261

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (laag verbruik) tot F en G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Oud-Beijerland bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Hij of zij kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hoeksche Waard).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur analyseert het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 – €450,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oud-Beijerland is het voordeligst te realiseren door meerdere aanbieders te contacteren die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor check je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (3261) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oud-Beijerland opvragen.

Plaats een reactie