Energielabel Evertsoord

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Evertsoord? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Evertsoord verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (groen label) t/m F/G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Evertsoord die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €155,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Evertsoord

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Evertsoord kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (5977) om een erkend deskundige in Evertsoord te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een energie-expert en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele informatie van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Evertsoord maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 en €420,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Evertsoord. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Kronenberg, Sevenum, Lottum, Grubbenvorst en America. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei aspecten.

 1. De grootte van de woning (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTariefschatting
Appartement60 m2€ 166,00
Rijtjeswoning100 m2€ 200,00
Geschakelde woning165 m2€ 278,00
Losse woning175 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Evertsoord.

Officiële energieadviseurs in Evertsoord vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Evertsoord. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bekwame specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel vakantiehuis.

Adviezen: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Evertsoord

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan diverse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Evertsoord is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1981Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1975Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1931Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een gezond binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenKostenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €52001170 m3€796
Vloerisolatie€1200 – €3400260 m3€177
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250845 m3€575
HR++ glas€1600 – €2500445 m3€302,6
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4700 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-evertsoord-5977

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, cafés, en openbare gebouwen zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot en met F / G (hoog energieverbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Evertsoord thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een deskundige zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Horst aan de Maas).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur onderzoekt de bouwperiode, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als type glas, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €380,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Evertsoord kan je doen door meerdere energiedeskundigen te benaderen die werken in de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (5977) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Evertsoord opvragen.

Plaats een reactie