Energielabel Kronenberg

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kronenberg? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Kronenberg verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Kronenberg die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kronenberg

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten langskomen. Deze vakman huur je als het ware in en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Kronenberg regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5976) om een erkend deskundige in Kronenberg te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Kronenberg komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €180,00 en €375,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Kronenberg. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Sevenum, Lottum, Grubbenvorst, America en Meterik. De definitieve tarieven hangen af van verscheidene onderdelen.

 1. Het woningtype (tussenwoning, vrijstaand, appartement, villa, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningM2 woonruimteTarieven
Studio/Appartement75 m2€ 164,00
Rijtjeshuis130 m2€ 218,00
2-onder-1-kap140 m2€ 281,00
Villa175 m2€ 356,00
Geschatte kosten woninglabel Kronenberg.

Gecertificeerde energieadviseurs in Kronenberg vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Kronenberg. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier tref je officiële inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over G energielabel.

Let op: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Kronenberg

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Kronenberg kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1975 – 1985Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1976Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1945Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Zo zullen de stookkosten verminderen en heb je een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In onderstaand schema vind je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatieOnkostenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €50001165 m3€781
Vloerisolatie€1700 – €3800255 m3€171
Spouwmuurisolatie€1050 – €2150840 m3€563
HR++ glas€1800 – €2800440 m3€294,8
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-kronenberg-5976

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, retailpanden, en openbare panden zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? Dan moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Verplichting energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) en loopt op tot F en G (niet duurzaam).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Kronenberg bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De inspecteur komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Horst aan de Maas).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel schommelen tussen de €125,00 en €410,00. De totale kostprijs heeft te maken met het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kronenberg kan je doen door een aantal energieadviseur te contacteren die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien bezoek je Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (5976) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Kronenberg opvragen.

Plaats een reactie