Energielabel Hegelsom

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hegelsom? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hegelsom verplicht. Op deze pagina tref je actuele info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Hegelsom die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €190,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hegelsom

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Hegelsom moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5963) om een erkend deskundige in Hegelsom te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je alle relevante gegevens van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hegelsom bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het document met een uitgebreide samenvatting en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €355,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Hegelsom. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Melderslo, Horst, Reuver, Belfeld en Arcen. De geschatte kosten hangen af van de volgende onderdelen.

 1. Het type woning (villa, appartement, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningGrootteTariefschatting
Appartementje70 m2€ 169,00
Tussenwoning130 m2€ 214,00
Hoekwoning140 m2€ 289,00
Vrijstaand175 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Hegelsom.

Bevoegde energieadviseurs in Hegelsom vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hegelsom. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar tref je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over A energielabel.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Hegelsom

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Hegelsom kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2000 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1977Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning geeft een aardige indicatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €50001135 m3€817
Vloerisolatie€2000 – €3100425 m3€306
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200810 m3€583
HR++ glas€1550 – €2750410 m3€295,2
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-hegelsom-5963

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? Op dat moment moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot F en G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Hegelsom bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en bekijk de gehele woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Horst aan de Maas).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De vakman bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €120,00 en €370,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hegelsom kun jij het beste doen door verscheidene leveranciers te contacteren die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (5963) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Hegelsom opvragen.

Plaats een reactie