Energielabel Heikant

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heikant? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Heikant verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij aanvullende informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Heikant die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €200,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heikant

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze adviseur huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Heikant aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (4566) om een erkend deskundige in Heikant te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Heikant bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met daarin uitleg en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €185,00 & €440,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heikant. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine en Sas van Gent. De totale tarieven wordt bepaald door een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisAantal m2Prijzen
Appartement60 m2€ 171,00
Rijtjeswoning130 m2€ 212,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 290,00
Losse woning185 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Heikant.

Erkend deskundige in Heikant vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Heikant. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over D energielabel.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Heikant

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Heikant is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1983Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1970 – 1978Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1945Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5200965 m3€676
Vloerisolatie€1400 – €3500240 m3€168
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250850 m3€595
HR++ glas€1500 – €2600530 m3€371
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4500 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-heikant-4566

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Heikant uitnodigen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Hulst).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige onderzoekt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals type glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €110,00 en €350,00. De prijsindicatie wordt bepaald door type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heikant kun jij het beste doen door diverse energieadviseur onder elkaar te zetten die werken binnen de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (4566) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Heikant opvragen.

Plaats een reactie