Energielabel Broek op Langedijk

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Broek op Langedijk? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Broek op Langedijk verplicht. Op deze website bieden wij actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Broek op Langedijk die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €145,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Broek op Langedijk

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Broek op Langedijk moet aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (1721) om een erkend deskundige in Broek op Langedijk op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Selecteer een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Broek op Langedijk bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 en €385,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Broek op Langedijk. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Aartswoud, Hoogwoud, Spanbroek, Obdam en Hensbroek. De definitieve prijzen hangen af van meerdere factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, vrijstaand, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisAantal m2Tariefschatting
Studio/Appartement75 m2€ 171,00
Tussenwoning110 m2€ 205,00
Geschakeld huis150 m2€ 287,00
Losse woning190 m2€ 374,00
Actuele kosten woninglabel Broek op Langedijk.

Deskundige energieadviseurs in Broek op Langedijk vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Broek op Langedijk. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register kom je in contact met deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel berekenen.

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Broek op Langedijk

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt royale subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Broek op Langedijk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1997 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 2003Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1971 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1965 – 1979Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €6000985 m3€709
Vloerisolatie€1900 – €4000430 m3€310
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400720 m3€518
HR++ glas€1800 – €2500485 m3€349,2
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-broek-op-langedijk-1721

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, showrooms, en publieke panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energielabel C.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot en met F / G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Broek op Langedijk vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De deskundige komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Langedijk).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist bekijkt het bouwjaar van de woning, het type woning, de grootte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €160,00 – €350,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Broek op Langedijk kan je goedkoper doen door lokale energie-inspecteurs te benaderen die opereren in de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (1721) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Broek op Langedijk opvragen.

Plaats een reactie