Energielabel Noord-Scharwoude

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noord-Scharwoude? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het keurmerk laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Noord-Scharwoude verplicht. Op ons energielabel-platform vind je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Noord-Scharwoude die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €140,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noord-Scharwoude

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Noord-Scharwoude kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (1723) om een erkend deskundige in Noord-Scharwoude op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Noord-Scharwoude maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het label inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €120,00 en €365,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Noord-Scharwoude. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Aartswoud, Hoogwoud en Spanbroek. De definitieve prijzen kunnen berekend worden d.m.v. de volgende zaken.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Kosten
Appartementje75 m2€ 165,00
Rijtjeshuis115 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 282,00
Vrijstaand195 m2€ 371,00
Prijzen woninglabel Noord-Scharwoude.

Bekwame energieadviseurs in Noord-Scharwoude vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Noord-Scharwoude. Het adres om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je bekwame deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor woningen.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Noord-Scharwoude

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Noord-Scharwoude kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1998 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1983Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1965 – 1978Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1932Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema tref je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €5300995 m3€736
Vloerisolatie€1700 – €4000240 m3€178
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450730 m3€540
HR++ glas€1750 – €2600495 m3€366,3
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-noord-scharwoude-1723

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel E.

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (heel zuinig) en loopt op tot G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Noord-Scharwoude laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze expert komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Langedijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €115,00 – €370,00. De investering hangt af van de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noord-Scharwoude is over het algemeen gunstiger door verschillende adviesbedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (1723) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Noord-Scharwoude opvragen.

Plaats een reactie