Energielabel Maasbracht

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Maasbracht? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische maatregelen om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Maasbracht verplicht. Op ons energielabel-platform lees je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Maasbracht die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €190,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Maasbracht

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-specialist komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Maasbracht kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6051) om een erkend deskundige in Maasbracht op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een energie-expert en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Maasbracht maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het keurmerk met daarbij de specificaties en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 & €440,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Maasbracht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Herten, Stramproy, Kelpen-Oler, Ospel en Nederweert-Eind. De offerte tarieven hangen af van verschillende zaken.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningGrootteKosten
Appartement80 m2€ 176,00
Rijtjeshuis100 m2€ 211,00
Geschakelde woning140 m2€ 281,00
Vrijstaand200 m2€ 356,00
Prijzen woninglabel Maasbracht.

De beste energieadviseurs in Maasbracht vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Maasbracht. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van erkend deskundige experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor bedrijven.

Tips: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Maasbracht

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Meer wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan royale subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Maasbracht kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2004Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1974HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1928Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna vind je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieTarievenBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €5400910 m3€582
Vloerisolatie€1600 – €3400405 m3€259
Spouwmuurisolatie€1400 – €2250705 m3€451
HR++ glas€1900 – €2650375 m3€240
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4300 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-maasbracht-6051

Energielabels voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, cafés, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? In dat kader moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot en met F of G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Maasbracht laten komen. Via qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze specialist zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. De adviseur berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Maasgouw).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur analyseert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €385,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Maasbracht doe je door verscheidene energieadviseur te benaderen die actief zijn in de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6051) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Maasbracht opvragen.

Plaats een reactie