Energielabel Drijber

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Drijber? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont handige verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Drijber verplicht. Op deze pagina tref je praktische informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Drijber die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Drijber

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Drijber kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (9419) om een erkend deskundige in Drijber te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle relevante details van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Drijber maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €385,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Drijber. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Wijster, Spier, Oranje, Hijken en Hooghalen. De geschatte prijzen hangen af van verscheidene factoren.

 1. Het soort woning (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement55 m2€ 183,00
Tussenwoning115 m2€ 218,00
Hoekwoning160 m2€ 273,00
Losse woning195 m2€ 367,00
Prijzen woninglabel Drijber.

Deskundige energieadviseurs in Drijber vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Drijber. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van bekwame inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijven.

Belangrijk: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Drijber

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan allerlei subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Drijber kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2004Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1971 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1974Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1949 – 1967Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1943Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een comfortabel klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €59001090 m3€774
Vloerisolatie€1300 – €4000245 m3€174
Spouwmuurisolatie€1250 – €2450900 m3€639
HR++ glas€1500 – €2750470 m3€333,7
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-drijber-9419

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, hotels, en publieke panden zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat door tot G (heel onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Drijber bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een inspecteur komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze persoon berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Midden-Drenthe).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist analyseert het bouwjaar, het type woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €445,00. De verwachte prijs heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Drijber doe je door vele adviesbedrijven te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Drenthe.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (9419) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Drijber opvragen.

Plaats een reactie