Energielabel Dodewaard

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Dodewaard? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft handige opties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Dodewaard verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Dodewaard die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €130,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Dodewaard

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Dodewaard kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (6669) om een erkend deskundige in Dodewaard te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een adviseur en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Dodewaard beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarin uitleg en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €120,00 – €360,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Dodewaard. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Randwijk, Heteren, Driel, Lent en Elst. De tarieven komen tot stand door velerlei onderdelen.

 1. Het type huis (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement75 m2€ 160,00
Rijtjeswoning110 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 293,00
Villa190 m2€ 367,00
Geschatte kosten woninglabel Dodewaard.

Deskundige energieadviseurs in Dodewaard vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Dodewaard. De website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Boete zonder energielabel.

Belangrijk: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Dodewaard

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Dodewaard kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1984 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1947 – 1965Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1929Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een aangenaam en prettig klimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna spot je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €5100835 m3€568
Vloerisolatie€1200 – €4000340 m3€231
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100870 m3€592
HR++ glas€1550 – €2900465 m3€316,2
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-dodewaard-6669

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsinstellingen, retailpanden, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten ondernemingen in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Goedkoopste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) tot en met G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Dodewaard laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De expert zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Neder-Betuwe).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals soort glas, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €115,00 en €440,00. De prijsindicatie ligt aan de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Dodewaard is het voordeligst te realiseren door veel energiedeskundigen te vergelijken die actief zijn rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6669) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Dodewaard opvragen.

Plaats een reactie