Energielabel Heteren

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heteren? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het certificaat toont hoe energiezuinig jouw huis is en geeft concrete mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heteren verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende info over de aanvraag van een nieuw label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Heteren die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €125,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heteren

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Heteren moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6666) om een erkend deskundige in Heteren te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Tik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Heteren berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het document met een uitgebreide samenvatting en verbeterpunten van de woning. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 & €395,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Heteren. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Driel, Lent, Elst, Wamel en Beneden-Leeuwen. De prijzen komen tot stand door een aantal zaken.

 1. Het type woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningAantal m2Kostprijs
Appartementje70 m2€ 176,00
Rijtjeshuis105 m2€ 211,00
Hoekwoning140 m2€ 290,00
Vrijstaand180 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Heteren.

Energieadviseurs in Heteren vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Heteren. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Voorlopig energielabel.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Heteren

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Heteren kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1985Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1970 – 1975HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder vind je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €5100825 m3€545
Vloerisolatie€1900 – €3500330 m3€218
Spouwmuurisolatie€1450 – €2450860 m3€568
HR++ glas€1600 – €2500455 m3€300,3
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4700 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-heteren-6666

Energielabel voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, showrooms, en publieke panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Bouwkundig rapport.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) tot en met F en G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Heteren bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De inspecteur zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Overbetuwe).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een specialist analyseert het bouwjaar, woningtype, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het object en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €125,00 en €380,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heteren is over het algemeen gunstiger door verscheidene energiebedrijven naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6666) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Heteren opvragen.

Plaats een reactie