Energielabel Beneden-Leeuwen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Beneden-Leeuwen? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Beneden-Leeuwen verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je alle benodigde info over hoe je het label aanvraagt. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (groen label) t/m F & G (niet duurzaam).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Beneden-Leeuwen die bij je thuis komt en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €190,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beneden-Leeuwen

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Beneden-Leeuwen kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (6658) om een erkend deskundige in Beneden-Leeuwen te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Beneden-Leeuwen berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het document met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 en €385,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Beneden-Leeuwen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden, Deest en Winssen. De geschatte kosten worden berekend middels de volgende variabelen.

 1. Het soort woning (appartement, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonoppervlakteKosten
Appartementje55 m2€ 168,00
Rijtjeshuis120 m2€ 220,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 281,00
Losse woning185 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Beneden-Leeuwen.

Deskundige energieadviseurs in Beneden-Leeuwen vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Beneden-Leeuwen. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van bevoegde vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Beneden-Leeuwen

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De regering biedt interessante subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Beneden-Leeuwen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1997 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1965 – 1974Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1940Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €6000800 m3€576
Vloerisolatie€1800 – €3100305 m3€220
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400835 m3€601
HR++ glas€2000 – €2600430 m3€309,6
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-beneden-leeuwen-6658

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, zwembaden, horecagelegenheden, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe energiezuiniger, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met F of G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Beneden-Leeuwen bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De specialist komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente West Maas en Waal).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €155,00 – €395,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beneden-Leeuwen is het voordeligst te realiseren door diverse leveranciers te gaan vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (6658) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Beneden-Leeuwen opvragen.

Plaats een reactie