Energielabel Puiflijk

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Puiflijk? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het document toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Puiflijk verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Puiflijk die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €135,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Puiflijk

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Puiflijk aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (6655) om een erkend deskundige in Puiflijk op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Puiflijk kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het informatielabel met daarin uitleg en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €155,00 – €355,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Puiflijk. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Afferden, Deest, Winssen, Ewijk en Batenburg. De geschatte kosten hangen af van verschillende factoren.

 1. Hoe groot het huis is (twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisWoonruimte (m2)Kosten
Klein appartement60 m2€ 162,00
Tussenwoning115 m2€ 223,00
Geschakeld huis145 m2€ 274,00
Losse woning195 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Puiflijk.

De beste energieadviseurs in Puiflijk vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Puiflijk. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over G energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Puiflijk

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Puiflijk kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2002 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2001Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1969 – 1975Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1944Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder bekijk je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3400 – €52001195 m3€837
Vloerisolatie€1400 – €3800295 m3€207
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100825 m3€578
HR++ glas€1850 – €3000420 m3€294
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-puiflijk-6655

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sporthallen, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals stations. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) tot de slechtste label F/G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Puiflijk laten komen. Op www.Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Druten).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur checkt het bouwjaar van het gebouw, het type woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €135,00 & €425,00. De prijsindicatie heeft te maken met type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Puiflijk kan je goedkoper doen door veel energiebedrijven te gaan vergelijken die diensten leveren in en rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor bezoek je Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (6655) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Puiflijk opvragen.

Plaats een reactie