Energielabel Batenburg

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Batenburg? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het document indiceert hoe energiezuinig een woning is en toont handige suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Batenburg verplicht. Op deze website ontdek je alle benodigde info over het aanvragen van jouw certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Batenburg die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €150,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Batenburg

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur laten komen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Batenburg moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (6634) om een erkend deskundige in Batenburg op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Batenburg maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met een toelichting en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 – €350,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Batenburg. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Horssen, Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door verscheidene variabelen.

 1. Het soort woning (villa, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeGroottePrijsindicatie
Appartement55 m2€ 160,00
Tussenwoning110 m2€ 206,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 276,00
Losse woning175 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Batenburg.

Erkend deskundige in Batenburg vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Batenburg. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je direct een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over B energielabel.

Tip: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Batenburg

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Batenburg is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1973 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1968 – 1976Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1933Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een comfortabele leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand bieden wij de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €52001170 m3€761
Vloerisolatie€1400 – €3700270 m3€176
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100800 m3€520
HR++ glas€1800 – €2750395 m3€256,75
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-batenburg-6634

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, hotels, en openbare gebouwen zoals een stadion. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over G energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot G (rood, hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Batenburg uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De adviseur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Wijchen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als soort glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 en €415,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Batenburg is het voordeligst te realiseren door diverse energieadviseur te benaderen die diensten leveren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (6634) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Batenburg opvragen.

Plaats een reactie