Energielabel Appeltern

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Appeltern? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische opties om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Appeltern verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Appeltern die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €135,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Appeltern

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Appeltern kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (6629) om een erkend deskundige in Appeltern te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een adviseur en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Appeltern maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het label met daarbij de specificaties en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 en €360,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Appeltern. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Altforst, Maasbommel, Alphen, Heerewaarden en Dreumel. De geschatte kosten komen tot stand door verschillende aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisGrootteTarieven
Studio/Appartement80 m2€ 180,00
Rijtjeshuis110 m2€ 221,00
2-onder-1-kap160 m2€ 289,00
Villa180 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Appeltern.

De beste energieadviseurs in Appeltern vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Appeltern. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar kom je in contact met deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor huizen.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Appeltern

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Appeltern kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1997 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2004Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1972 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1969 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder check je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €57001160 m3€858
Vloerisolatie€1600 – €3800260 m3€192
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400790 m3€585
HR++ glas€1500 – €2850385 m3€284,9
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4600 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-appeltern-6629

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over E energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) tot en met label G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Appeltern bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente West Maas en Waal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert analyseert het bouwjaar van het huis, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €115,00 & €405,00. De totale kostprijs hangt af van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Appeltern kan je doen door veel adviseurs onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (6629) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Appeltern opvragen.

Plaats een reactie