Energielabel Heerewaarden

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heerewaarden? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk indiceert hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heerewaarden verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Heerewaarden die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €130,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heerewaarden

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Heerewaarden kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6624) om een erkend deskundige in Heerewaarden te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Heerewaarden bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €155,00 – €420,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heerewaarden. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Dreumel, Bergharen, Hernen, Leur en Balgoij. De offerte kosten worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Hoe groot het huis is (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningGrootteTarieven
Klein appartement75 m2€ 183,00
Rijtjeshuis125 m2€ 202,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 293,00
Vrijstaand190 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Heerewaarden.

Officiële energieadviseurs in Heerewaarden vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Heerewaarden. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar vind je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel lening.

Adviezen: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Heerewaarden

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Heerewaarden kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1979Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1942Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand krijg je inzicht in de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €60001140 m3€798
Vloerisolatie€1100 – €3000240 m3€168
Spouwmuurisolatie€1350 – €2250770 m3€539
HR++ glas€1700 – €3000365 m3€255,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-heerewaarden-6624

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, horeca, en publieke gebouwen zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? Dan moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over A energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (groen label) tot label G (rood, hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Heerewaarden thuis laten komen. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Maasdriel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist analyseert het bouwjaar, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van je energielabel schommelen tussen de €100,00 & €410,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heerewaarden kun jij het beste doen door verschillende energiebedrijven naast elkaar te zetten die werkzaam zijn binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6624) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Heerewaarden opvragen.

Plaats een reactie