Energielabel Hernen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hernen? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Hernen verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je praktische info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Hernen die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hernen

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Hernen kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6616) om een erkend deskundige in Hernen op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Hernen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 en €355,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Hernen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Leur, Balgoij, Nederasselt, Overasselt en Niftrik. De uiteindelijke tarieven komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Categorie huis (appartement, vrijstaand, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Appartement80 m2€ 182,00
Rijtjeshuis100 m2€ 218,00
Geschakelde woning150 m2€ 294,00
Vrijstaand195 m2€ 352,00
Gemiddelde kosten woninglabel Hernen.

Deskundige energieadviseurs in Hernen vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hernen. Het portaal om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin vind je officiële vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hernen

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Hernen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1967Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1926Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig woonklimaat. Waar je moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema bieden wij de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €53001125 m3€754
Vloerisolatie€2000 – €3200425 m3€285
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100755 m3€506
HR++ glas€1750 – €2750350 m3€234,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-hernen-6616

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijspanden, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel calculeren.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) en kan oplopen tot label G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Hernen uitnodigen. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Wijchen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman bekijkt het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, woonoppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €190,00 – €440,00. De investering hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hernen kan je doen door verscheidene adviseurs te gaan vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (6616) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Hernen opvragen.

Plaats een reactie