Energielabel Wijchen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wijchen? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wijchen verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je actuele informatie over het aanvragen van een nieuw label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Wijchen die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wijchen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur laten komen. Deze vakman zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder lees je hoe je het voordelig energielabel in Wijchen regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (6602) om een erkend deskundige in Wijchen te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Wijchen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €100,00 en €445,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wijchen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Gennep, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal en Nijmegen. De geschatte kosten kunnen berekend worden d.m.v. een aantal onderdelen.

 1. Soort woning (villa, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningAantal m2Prijsindicatie
Studio/Appartement60 m2€ 176,00
Rijtjeswoning115 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 288,00
Vrijstaand200 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Wijchen.

Officiële energieadviseurs in Wijchen vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Wijchen. De juiste plek om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je bekwame vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Boete energielabel.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Wijchen

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Meer wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Wijchen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1983 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1970 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een aangenaam warm huis. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna check je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3000 – €5600890 m3€623
Vloerisolatie€1600 – €3500305 m3€214
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450900 m3€630
HR++ glas€2000 – €3000445 m3€312
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-wijchen-6602

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over F energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot label G (relatief hoog gebruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Wijchen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Deze specialist kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Wijchen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €110,00 en €365,00. De definitieve prijs ligt aan type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wijchen is over het algemeen gunstiger door verschillende energie-inspecteurs te contacteren die hun dienst aanbieden in de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6602) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Wijchen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie