Energielabel Altforst

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Altforst? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Altforst verplicht. Op dit informatieplatform tref je uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Altforst die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Altforst

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Altforst regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (6628) om een erkend deskundige in Altforst op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een specialist en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Altforst beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 en €365,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Altforst. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Maasbommel, Alphen, Heerewaarden, Dreumel en Bergharen. De geschatte kosten hangen af van een aantal factoren.

 1. Categorie woning (tussenwoning, hoekwoning, appartement, villa, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisWoonoppervlakteKosten
Studio/Appartement50 m2€ 182,00
Tussenwoning120 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 271,00
Villa175 m2€ 367,00
Prijzen woninglabel Altforst.

Gecertificeerde energieadviseurs in Altforst vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Altforst. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register vergelijk je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel opvragen.

Tips: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Altforst

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Altforst kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1973 – 1985Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1977Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1942Vooral dubbelglas en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en heb je een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder vind je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Manier van isolerenPrijzenGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3800 – €60001155 m3€843
Vloerisolatie€1000 – €3500255 m3€186
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450785 m3€573
HR++ glas€1850 – €2950380 m3€277,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4500 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-altforst-6628

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijspanden, cafés, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In die situaties moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over D energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A/B (duurzaam) en gaat door tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Altforst laten langskomen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De expert zal thuis langskomen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente West Maas en Waal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De deskundige bekijkt het bouwjaar van de woning, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €115,00 & €370,00. De prijsindicatie wordt bepaald door type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Altforst kun jij het beste doen door veel aanbieders naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (6628) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Altforst opvragen.

Plaats een reactie