Energielabel IJzendoorn

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in IJzendoorn? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en geeft praktische verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in IJzendoorn verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in IJzendoorn die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €110,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in IJzendoorn

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand lees je hoe jij het voordelig energielabel in IJzendoorn moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (4053) om een erkend deskundige in IJzendoorn te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met adviseur en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in IJzendoorn rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het label met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 en €400,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige IJzendoorn. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Ochten, Opheusden, Kesteren, Lienden en Ommeren. De offerte tarieven wordt bepaald door verschillende factoren.

 1. Het type huis (appartement, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje65 m2€ 167,00
Rijtjeswoning100 m2€ 203,00
Geschakelde woning150 m2€ 273,00
Villa185 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel IJzendoorn.

Energieadviseurs in IJzendoorn vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel IJzendoorn. Het platform om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met bevoegde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over F energielabel.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning IJzendoorn

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in IJzendoorn kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1999 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1966 – 1976Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1944Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder bieden wij de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatieKostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €5200945 m3€652
Vloerisolatie€1700 – €3600410 m3€283
Spouwmuurisolatie€1200 – €2200875 m3€604
HR++ glas€1700 – €3000345 m3€238,05
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4300 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ijzendoorn-4053

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, showrooms, en openbare gebouwen zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energiemaatschappijen.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (zeer zuinig) en gaat verder tot F of G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in IJzendoorn uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Neder-Betuwe).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist controleert de bouwperiode, het type huis, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €100,00 en €365,00. De verwachte prijs heeft te maken met het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier IJzendoorn kan je goedkoper doen door verscheidene aanbieders te gaan vergelijken die actief zijn binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (4053) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis IJzendoorn opvragen.

Plaats een reactie