Energielabel Ochten

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ochten? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Ochten verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Ochten die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €185,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ochten

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Ochten regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (4051) om een erkend deskundige in Ochten op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde details van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ochten maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het label met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €145,00 en €440,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Ochten. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Opheusden, Kesteren, Lienden, Ommeren en Ingen. De totale tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene aspecten.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisAantal m2Geschatte kosten
Studio/Appartement55 m2€ 182,00
Rijtjeshuis115 m2€ 224,00
Geschakeld huis155 m2€ 275,00
Villa200 m2€ 365,00
Gemiddelde kosten woninglabel Ochten.

Gecertificeerde energieadviseurs in Ochten vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ochten. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over E energielabel.

Tips: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ochten

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabel wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ochten is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1979Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1940Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een gezond binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna spot je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €6000940 m3€639
Vloerisolatie€1500 – €3200405 m3€275
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000870 m3€592
HR++ glas€1750 – €2800340 m3€231,2
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-ochten-4051

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, cafés, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In dit scenario moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en gaat verder tot F en G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Ochten laten komen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Neder-Betuwe).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur kijkt naar de bouwperiode, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 & €450,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ochten kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (4051) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Ochten opvragen.

Plaats een reactie