Energielabel Langelo

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Langelo? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische maatregelen om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Langelo verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (heel onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Langelo die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €165,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Langelo

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Langelo regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (9333) om een erkend deskundige in Langelo te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Langelo bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van de energie index met een toelichting en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 – €395,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Langelo. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Norg, Peize, Roderwolde, Foxwolde en Leutingewolde. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende onderdelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement70 m2€ 182,00
Tussenwoning100 m2€ 208,00
Geschakelde woning155 m2€ 293,00
Vrijstaand185 m2€ 375,00
Geschatte kosten woninglabel Langelo.

Officiële energieadviseurs in Langelo vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Langelo. Het platform om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel geldigheidsduur.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Langelo

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Langelo kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2022Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1984 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1971 – 1984De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1969 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1942Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een prettig woonklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder bieden wij de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieKostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €5800970 m3€669
Vloerisolatie€1700 – €3900325 m3€224
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150780 m3€538
HR++ glas€1700 – €2750350 m3€241,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-langelo-9333

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, horeca, en publieke panden zoals een stadion. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? Dan moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en gaat door tot F of G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Langelo thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Noordenveld).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het type gebouw, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €355,00. De totale kostprijs heeft te maken met het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Langelo kun jij het beste doen door een aantal aanbieders naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9333) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Langelo opvragen.

Plaats een reactie