Energielabel Foxwolde

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Foxwolde? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft belangrijke opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Foxwolde verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Foxwolde die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €120,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Foxwolde

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Foxwolde moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9314) om een erkend deskundige in Foxwolde te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle relevante details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Foxwolde kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van de energie index inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €140,00 en €440,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Foxwolde. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Type woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningM2 woonruimtePrijzen
Klein appartement65 m2€ 180,00
Rijtjeswoning115 m2€ 217,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 272,00
Vrijstaand185 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Foxwolde.

De beste energieadviseurs in Foxwolde vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Foxwolde. Het platform om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van deskundige adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor bedrijfspand.

Tips: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Foxwolde

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Verbetert het comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan gunstige subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Foxwolde kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2023Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2002 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1975Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1950 – 1967HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1934Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In onderstaand schema krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €5500950 m3€618
Vloerisolatie€1300 – €3900305 m3€198
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350760 m3€494
HR++ glas€1500 – €2900330 m3€214,5
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-foxwolde-9314

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, cafés, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (duurzaam) tot F / G (relatief hoog gebruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Foxwolde thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Noordenveld).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert checkt het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als soort glas, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €105,00 en €395,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Foxwolde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei energie-inspecteurs te contacteren die werkzaam zijn binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (9314) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Foxwolde opvragen.

Plaats een reactie