Energielabel Leutingewolde

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Leutingewolde? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het keurmerk toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt handige maatregelen om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Leutingewolde verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je praktische informatie over het regelen en aanvragen van een label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (heel onzuinig).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Leutingewolde die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leutingewolde

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Leutingewolde kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (9313) om een erkend deskundige in Leutingewolde te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een specialist en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en inspecteert de gehele woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Leutingewolde berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie sturen ze een PDF op van het keurmerk met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 – €355,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Leutingewolde. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch, Lieveren en Roden. De definitieve prijzen worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd huis (twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisAantal m2Onkosten
Appartement80 m2€ 160,00
Rijtjeswoning120 m2€ 200,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 285,00
Vrijstaand195 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Leutingewolde.

Energieadviseurs in Leutingewolde vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Leutingewolde. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel vakantiehuis.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Leutingewolde

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Leutingewolde kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2002 – 2005Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1988 – 2002Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1971 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1966 – 1974Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1926Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijsGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3400 – €5400945 m3€605
Vloerisolatie€2000 – €3900300 m3€192
Spouwmuurisolatie€1450 – €2100755 m3€483
HR++ glas€1850 – €2750325 m3€208
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-leutingewolde-9313

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, retailpanden, en publieke gebouwen zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (duurzaam) en loopt op tot label G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Leutingewolde langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Noordenveld).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €130,00 en €420,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leutingewolde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energieadviseur te benaderen die werken binnen de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor bezoek je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (9313) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Leutingewolde opvragen.

Plaats een reactie