Energielabel Nietap

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nietap? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige maatregelen om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nietap verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij nuttige info over de aanvraag van een nieuw label. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Nietap die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €115,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nietap

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Nietap moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (9351) om een erkend deskundige in Nietap op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nietap rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het document met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 en €370,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Nietap. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Een-West, Een, Veenhuizen, Westervelde en Huis ter Heide. De tarieven wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. Categorie huis (tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Kostprijs
Appartement65 m2€ 185,00
Rijtjeshuis120 m2€ 205,00
2-onder-1-kap160 m2€ 287,00
Villa180 m2€ 367,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nietap.

Erkend deskundige in Nietap vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nietap. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar doorzoek je bekwame experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Goedkoopste energielabel.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nietap

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Nietap kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2022All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2000 – 2004Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1985Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1935Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €52001010 m3€667
Vloerisolatie€1800 – €4000365 m3€241
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500820 m3€541
HR++ glas€1750 – €2550390 m3€257,4
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nietap-9351

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energielabel berekenen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Nietap laten komen. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze adviseur zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De adviseur berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Noordenveld).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman houdt rekening met het bouwjaar, het soort huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 & €355,00. De investering hangt af van de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nietap doe je door velerlei energieadviseur te vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9351) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nietap opvragen.

Plaats een reactie