Energielabel Westervelde

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Westervelde? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het label geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Westervelde verplicht. Op deze website lees je actuele info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De laatste jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Westervelde die jouw hele huis bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Westervelde

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna lees je hoe je het voordelig energielabel in Westervelde regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9337) om een erkend deskundige in Westervelde op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Kies een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en doorloopt een lange lijst met punten. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Westervelde komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het label met een toelichting en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 en €435,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Westervelde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde, Langelo en Norg. De definitieve prijzen wordt bepaald door meerdere variabelen.

 1. Het type woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje75 m2€ 173,00
Rijtjeshuis115 m2€ 215,00
Geschakeld huis145 m2€ 275,00
Villa200 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Westervelde.

Bevoegde energieadviseurs in Westervelde vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Westervelde. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek vind je officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Westervelde

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Westervelde kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2001Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1984De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1974Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1941Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een optimaal leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand vind je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €6000990 m3€723
Vloerisolatie€1000 – €3000345 m3€252
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200800 m3€584
HR++ glas€1650 – €2900370 m3€270,1
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-westervelde-9337

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, retailpanden, en openbare panden zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Snelste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (groen label) en kan oplopen tot de rode labels F en G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Westervelde bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een vakman komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Noordenveld).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, m2 woonruimte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 – €365,00. De investering hangt af van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Westervelde is het voordeligst te realiseren door enkele energiedeskundigen te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (9337) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Westervelde opvragen.

Plaats een reactie