Energielabel Zuidvelde

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Zuidvelde? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt handige maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Zuidvelde verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je alle benodigde info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Zuidvelde die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €110,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zuidvelde

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Zuidvelde moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (9335) om een erkend deskundige in Zuidvelde op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Zuidvelde stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €190,00 en €370,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zuidvelde. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Langelo, Norg, Peize, Roderwolde en Foxwolde. De geschatte kosten kunnen berekend worden d.m.v. de volgende factoren.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement70 m2€ 167,00
Tussenwoning105 m2€ 215,00
Geschakelde woning145 m2€ 294,00
Villa175 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Zuidvelde.

Gecertificeerde energieadviseurs in Zuidvelde vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Zuidvelde. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin vind je deskundige vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zuidvelde

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van diverse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Zuidvelde is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2022Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1984Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1969 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een optimaal leefklimaat. Waar je moet starten hangt af van de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €5800975 m3€683
Vloerisolatie€1500 – €3000330 m3€231
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450785 m3€550
HR++ glas€1750 – €2500355 m3€248,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-zuidvelde-9335

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dat geval moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Bouwkundig rapport.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel zegt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Zuidvelde thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Noordenveld).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, oppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €100,00 – €375,00. De verwachte prijs hangt af van het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zuidvelde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel adviseurs naast elkaar te zetten die diensten leveren binnen de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (9335) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Zuidvelde opvragen.

Plaats een reactie