Energielabel Peest

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Peest? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit certificaat laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Peest verplicht. Op deze pagina communiceren wij actuele informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Peest die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €105,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Peest

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Peest kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9336) om een erkend deskundige in Peest op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Peest berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €140,00 – €370,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Peest. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Zuidvelde, Langelo, Norg, Peize en Roderwolde. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. de volgende onderdelen.

 1. Het type huis (appartement, villa, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement70 m2€ 184,00
Tussenwoning105 m2€ 218,00
Geschakeld huis145 m2€ 286,00
Vrijstaand195 m2€ 372,00
Actuele kosten woninglabel Peest.

Alle energieadviseurs in Peest vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Peest. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier doorzoek je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energieprestatiecertificaat.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Peest

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Peest kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1974 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1927Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimaal leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieTarievenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €5400980 m3€696
Vloerisolatie€1000 – €4000335 m3€238
Spouwmuurisolatie€1450 – €2100790 m3€561
HR++ glas€1650 – €2750360 m3€255,6
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-peest-9336

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Peest thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze expert kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Noordenveld).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist kijkt naar de leeftijd van de woning, het type huis, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €180,00 en €370,00. De prijsindicatie heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Peest doe je door een aantal adviseurs onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (9336) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Peest opvragen.

Plaats een reactie