Energielabel Een-West

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Een-West? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Een-West verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij praktische informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Een-West die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Een-West

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Een-West kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9343) om een erkend deskundige in Een-West op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je alle relevante gegevens van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Een-West maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 – €440,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Een-West. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Een, Veenhuizen, Westervelde, Huis ter Heide en Peest. De geschatte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene factoren.

 1. Categorie huis (villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 176,00
Rijtjeswoning110 m2€ 221,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 276,00
Losse woning180 m2€ 372,00
Actuele kosten woninglabel Een-West.

Bekwame energieadviseurs in Een-West vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Een-West. Het adres om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel aanvragen.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Een-West

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Meer wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Een-West kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2022Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1982Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1968 – 1976Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1926Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Met grondige isolatie vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettig leefklimaat. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €56001005 m3€653
Vloerisolatie€1300 – €3000360 m3€234
Spouwmuurisolatie€1250 – €2050815 m3€530
HR++ glas€1550 – €2550385 m3€250,25
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5500 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-een-west-9343

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, winkelcentra, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel verbeteren.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Een-West bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Noordenveld).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert het bouwjaar, het type huis, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €105,00 en €365,00. De definitieve prijs hangt af van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Een-West kan je doen door meerdere leveranciers te gaan vergelijken die actief zijn in de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9343) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Een-West opvragen.

Plaats een reactie