Energielabel Heukelom

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heukelom? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Heukelom verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij actuele info over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Heukelom die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heukelom

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Heukelom kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (5066) om een erkend deskundige in Heukelom op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een specialist en maak een afspraak. Zorg dat je alle actuele informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Heukelom berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het certificaat met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 en €435,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heukelom. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Berkel-Enschot, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe en Made. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei factoren.

 1. Soort woning (villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement75 m2€ 162,00
Tussenwoning105 m2€ 205,00
Geschakelde woning145 m2€ 293,00
Villa200 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Heukelom.

Erkend deskundige in Heukelom vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Heukelom. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor woningen.

Belangrijk: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Heukelom

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden verscheidene subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Heukelom kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1975 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1969 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1944Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en krijg je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten hangt af van de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

IsolatieKostenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €5400960 m3€701
Vloerisolatie€1500 – €3600240 m3€175
Spouwmuurisolatie€1250 – €2200965 m3€704
HR++ glas€1600 – €2900500 m3€365
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-heukelom-5066

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, winkelcentra, en publieke panden zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel E.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A of B (erg zuinig) tot F en G (zeer onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Heukelom thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Oisterwijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €180,00 – €375,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heukelom is het voordeligst te realiseren door een aantal leveranciers te benaderen die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (5066) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Heukelom opvragen.

Plaats een reactie