Energielabel Berkel-Enschot

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Berkel-Enschot? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Berkel-Enschot verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij praktische informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Berkel-Enschot die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Berkel-Enschot

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Berkel-Enschot regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5057) om een erkend deskundige in Berkel-Enschot op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Berkel-Enschot bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 – €445,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Berkel-Enschot. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made en Den Hout. De definitieve prijzen wordt bepaald door meerdere onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, hoekwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningGrootteKosten
Appartement60 m2€ 175,00
Rijtjeshuis120 m2€ 213,00
2-onder-1-kap155 m2€ 283,00
Losse woning200 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Berkel-Enschot.

Bevoegde energieadviseurs in Berkel-Enschot vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Berkel-Enschot. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel check.

Tip: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Berkel-Enschot

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden verschillende subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Berkel-Enschot kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1977Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1949 – 1970Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1934Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder vind je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3500 – €5100955 m3€688
Vloerisolatie€1000 – €3200235 m3€169
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150960 m3€691
HR++ glas€1600 – €2800495 m3€356,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5500 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-berkel-enschot-5057

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sporthallen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In dat kader moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel D.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot F en G (hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Berkel-Enschot bij je thuis laten komen. Via qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een deskundige komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Tilburg).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het type woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €145,00 en €445,00. De definitieve prijs heeft te maken met het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Berkel-Enschot is het voordeligst te realiseren door velerlei energieadviseur onder elkaar te zetten die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (5057) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Berkel-Enschot opvragen.

Plaats een reactie