Energielabel Wouwse Plantage

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wouwse Plantage? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt praktische suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Wouwse Plantage verplicht. Op dit informatieplatform vind je nuttige info over het checken en aanvragen van het label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Wouwse Plantage die jouw huis komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €190,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wouwse Plantage

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Wouwse Plantage aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (4725) om een erkend deskundige in Wouwse Plantage te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Wouwse Plantage bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €145,00 en €385,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wouwse Plantage. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Nispen, Wouw, Schijf, Sprundel en St. Willebrord. De totale tarieven komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Categorie woning (villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimtePrijzen
Appartement80 m2€ 170,00
Rijtjeswoning130 m2€ 202,00
Geschakeld huis160 m2€ 275,00
Vrijstaand195 m2€ 350,00
Geschatte kosten woninglabel Wouwse Plantage.

Alle energieadviseurs in Wouwse Plantage vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Wouwse Plantage. De juiste plek om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel geldigheid.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Wouwse Plantage

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Wouwse Plantage kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2008De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een gezond wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijzenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3500 – €59001150 m3€851
Vloerisolatie€1600 – €3200425 m3€315
Spouwmuurisolatie€1100 – €2150750 m3€555
HR++ glas€1750 – €2650500 m3€370
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen installeren

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4600 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-wouwse-plantage-4725

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energie-Index (Ei).

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot F / G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Wouwse Plantage thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. Deze expert stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Roosendaal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De specialist controleert het bouwjaar, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van jouw woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €170,00 – €445,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wouwse Plantage kan jij doorgaans het meest voordelig doen door diverse aanbieders onder elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken ga je naar Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (4725) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Wouwse Plantage opvragen.

Plaats een reactie